Siding si accesorii Royal

Siding si accesorii Royal


America ne place mai mult sau mai putin. Cu totii retinem imaginile cu "zgarie-nori" dar mai ales pe cele cu case elegante si primitoare, care pe langa arhitectura deosebita au si finisaje care le pun in valoare.

In ciuda mentalitatii traditionaliste a romanilor, am inceput sa preluam si noi ceva din "Lumea noua". Vinyl-siding-ul a devenit din ce in ce mai popular in tari unde nu ne-am fi asteptat aproape deloc cum ar fi Germania, Franta, Marea Britanie si in mod special Rusia.

Vinyl-siding - un produs eficient care a fost creat


- pentru a fi usor si rapid de montat;
- pentru a rezista "o viata";
- pentru a nu mai investi bani, timp si munca in intretinerea lui;
- iar daca neaparat veti dori o schimbare peste ani, se va putea desface si reutiliza, cu pierderi mici, la o alta constructie.

Alegeri de succes


Sidingul va lasa sa creati. Prin alegerea si chiar combinarea culorilor siding-ului si acesoriilor puteti oferi stil si personalitate casei dumneavoastra, indiferent daca este realizata de curand sau are zeci de ani, daca este in oras, la mare, la munte sau la tara.

In avantaj nu sunt doar proprietarii - pentru constructori si montatori este o tehnologie rapida, simpla, care nu tine cont de anotimp.

La fel de bine si cu o maxima economie, puteti sa incercati chiar dumneavoastra sa realizati montajul - mai ales la o constructie cu arhitectura simpla si un singur nivel!

Investitie inteligenta


Vinyl-siding inseamna mai mult decat un aspect superb - este o extraordinara investitie.

Placarea cu siding si termoizolarea sunt printre putinele investitii care iti aduc banii inapoi. Cheltuielile cu energia scad, ducand la amortizarea investitiei in 2-3 ani, iar in situatia vanzarii imobilului, costul se recupereaza integral.

Durabilitate – cea mai mare garantie din industrie - 50 ani


Vinyl-siding are o remarcabila rezistenta la viteze ale vantului de peste 120km/h.

Compozitia materialului confera rezistenta la temperaturi extreme (-35 grd, +80grd) la actiunea radiatiilor UV si la numerosi factori chimici si biologici care ataca fatadele, siding-ul pastrandu-si aspectul mereu nou peste timp.

De aceea garantia oferita de producatori acestei fatade este cea mai mare din domeniul constructiilor - pe viata - "life-time warranty".

Intretinere fara efort, fara cheltuieli


Fatada PVC nu se revopseste. Niciodata. Se poate spala, daca doriti, chiar cu furtunul de gradina, pentru a indeparta praful.

Nu sunt necesare alte cheltuieli sau platile unor altor manopere ca in cazul tencuielilor clasice. Peste ani, fatada casei va fi la fel de frumoasa si de eficienta ca la inceput.

11 MOTIVE PENTRU CARE VINYL SIDING SE INCADREAZA IN PRODUSELE PRIETENOASE MEDIULUI


Prin o scurta definitie - "o constructie verde" - se refera la practica edificarii unor structuri eficiente, cu durata cat mai mare de viata si folosirea numai a materialelor rezultate in urma unor procese de productie cat mai prietenoase mediului si care utilizeaza cat mai eficient materiile prime.

DE CE SE INCADREAZA VINYL-SIDING-UL LA MATERIALE PENTRU "CASE VERZI"?

 1. Vinyl siding-ul se ia in calcul la punctajul total pe care trebuie sa-l insumeze orice constructie noua standard in viitorul apropiat (asemanator certificatului energetic, obligatoriu din 2010);
 2. Sporeste valoarea totala a valorii rezistentei termice a cladirii (Rt), care insumeaza rezistentele termice ale tuturor componentelor casei - ziduri, izolatii, suprafete vitrate, acoperis, etc…
 3. Genereaza mai putine reziduuri si deseuri in timpul procesului sau de productie;
 4. Lasa putine pierderi in urma montajului pe o cladire;
 5. Unicul material de fatada care poate fi demontat si remontat la loc sau pe fatada altei cladiri fara a se deteriora si aproape fara pierderi;
 6. Necesita foarte putine resurse pentru intretinere sau chiar deloc in timpul ciclului sau foarte lung de viata. Practic se spala de la ploaie. Nu necesita spalari chimice, sau tratamente chimice ca la alte materiale - baituiri, lacuiri, degresari, revopsiri, etc.
 7. Insasi durata lui de viata foarte lunga (peste 50 de ani) il clasifica direct in categoria materialelor "verzi". Este foarte rezistent la agentii chimici, insecte, rozatoare, soare, cicluri inghet-dezghet, apa, vant, etc…
 8. Are raportul cel mai bun pret – impact asupra mediului;
 9. Contribuie semnificativ mai putin decat caramida sau BCA-ul la fenomenul incalzirii globale.Aceasta prin nibvleul redus de CO2, noxe care se elibereaza atat in procesul de productie cat si prin transportul acestor materiale. De ex. un camion transporta 5000-7000 mp de siding pe cand acelasi camion poate transporta max. 100 - 250 mp caramida;
 10. Nu emite substante toxice - Mercur, Argint, spre deosebire de caramida, BCA-ul sau mortarele in timpul ciclului sau de viata;
 11. Nu pune probleme de sanatate ocupantilor cladirilor in timp sau montatorilor, spre deosebire de alte materiale traditionale care contin silicate de ex., precum caramizile, BCA-ul si mortarele sau mai nou placile de fibro-ciment.

Concluzie: Prin folosirea vinyl siding ca placare exterioara oricarei cladiri, constructorii, arhitectii, dezvoltatorii imobiliari cat si mai ales proprietarii cladirilor ridicate pot ajuta la constructia si mentinerea "caselor verzi" - lucru care duce la scara mai larga la sustenebilitatea comunitatii din care fac parte si mergand mai departe - a planetei noastre.